Instagram LinkedIn Tekstnet
 
 
Petra Davids 21 09 2010 blogs
 

Ja, ook ik…

zondag 13 maart 2016

'Ik, gebonden man, zoek ondeugende vrouw. Mijn kik-adres is...'

Nee, valt af. Een man die me onscherp aankijkt. Oftewel de foto is niet goed. Als ik een profiel beter bekijk, staan er regelmatig precies dezelfde foto’s van de man in kwestie achter elkaar, inclusief de Franse ‘je suis Charlie’ vlag over z’n hele hoofd. Checkt hij nou zijn eigen profiel niet af en toe? Dat valt je toch direct op? Een profielfoto met handboeien. Nee, ik heb geen sadomasochistische interesses. ‘Ik heb een tantracursus gevolgd en wil mijn kunsten nu graag in de praktijk uitoefenen’ lees ik in een profielbeschrijving. Nee, bedankt. De happy father die alleen maar met z’n kidzzz op de foto staat, komt voorbij. Of de man die met een groep vrienden lachend en met een biertje in de hand zichzelf presenteert. Zoeken, zoeken. Waar staat hij? Foto’s van een olijk kijkende vent bij wie de Eifeltoren uit zijn hoofd groeit. Of een palmboom. ‘1.85 lang, zonder hakken.’ En daar natuurlijk een big smiley bij. Ik kan er niet om lachen.

Geef je je adres? Dan kom ik straks langs.

Wanneer het chatgesprek binnen vijf minuten al een andere wending neemt, haak ik af. ‘Welk merk lingerie draag je?’ of ‘Zal ik na m’n nachtdienst langskomen?’ Yeah, sure. Ik doe om 4 uur ’s nachts open voor een wildvreemde man, we drinken een kopje koffie en dan? ‘Tinder is voor de sex’ roepen veel mensen. Ja, ook. Mannen die gelijk je kleren van het lijf rukken en er vol op gaan. Sorry, in. Maar ik kan nu wel zeggen dat er ook zeer boeiende gesprekken ontstaan. Met diepgang, die ergens over gaan. En dat het flirten veel subtieler gaat, veel subtieler kan. Haast poëtisch. Daar kan menig man nog wat van leren.

Van 35 tot 55

“Je moet de leeftijdsgrens aanpassen”, zei m’n vriendin gisteravond. “Van 35 tot 55.” “Vijfendertig?” roep ik verschrikt. "Dan is hij elf jaar jonger!” Op de een of andere manier gaat me dat te ver. Wat dan wel? Pff, geen idee. Zoals ik al zei: het is ontdekken, kijken wat er allemaal voorbij komt. We zien wel. O ja, daar waarschuwen de mannen ook bijna allemaal voor: ‘Zoek jij de prins op het witte paard? Die vind je hier niet.’ Ok, dank voor de informatie. Fijn om te weten. Maar wat vind ik hier nou wel? Ik ben er nog niet achter.