Instagram LinkedIn Tekstnet
 
 
Petra Davids 21 09 2010 blogs
 

Koffie in komkommertijd

woensdag 5 augustus 2015

Een traag werkend internet, intranet dat er regelmatig helemaal uitligt of Outlook dat je mails niet verstuurt. Nee, dat helpt me ook niet om lekker aan het werk te zijn. Zelfs m’n favoriete koffietent sluit vanaf volgende week drie weken de deuren. “We gaan verbouwen.” “Hoe moet dat dan met m’n dagelijkse koffiemoment?” “Dan neem je het mee van huis?” In een thermoskan zeker… Help!

Gutenberg op de fiets

Het is en blijft één van mijn geluksmomentjes van de dag: een lekkere cappuccino drinken. Niet het warme water met een kleurtje uit de automaat, maar koffie met latte art die met aandacht en passie gemaakt is. De komende drie weken zonder dat koffiemoment tussen het werk door is nicht im Frage. “Gutenberg op de fiets!” oppert één van m’n collega’s. “Is Starbucks wel open?”, vraagt een ander. Het spijt me voor de Starbucks liefhebbers onder jullie, maar die koffieketen valt bij mij niet onder de categorie ‘hier drink je goede koffie’. Prima voor een rustmoment tijdens je vakantie in bijvoorbeeld Singapore. Je hebt er airco, wifi en je drinkt er een redelijk bakkie troost. Maar ik ga voor een barista die me een smakelijke espresso of latte macchiato voorschotelt.

Focus op koffie

Om het er nog even van te nemen, stelt de persvoorlichter voor om vrijdag samen te lunchen bij Gutenberg. “Ja, maar lunch en koffie gaan niet samen. De focus ligt op de koffie. Dat combineert niet met een focaccia”, zo leg ik hem uit. Hij vindt het geen enkel probleem om koffie bij het Italiaanse brood te drinken. “Een espresso ná de lunch is juist een mooie afsluiter.” Het klinkt alsof ik een koffiehandleiding heb. En dan gaat het hier alleen nog maar om de koffie…

Vanmiddag kwam een opleving in mijn komkommertijd. Ik mag een leuke opdracht gaan doen. Eentje waar ik blij van word, waar m’n hart sneller van gaat kloppen. Het is een kleine, korte opdracht, maar het brengt wel weer een beetje reuring in de tent. En dat is hard nodig.