Instagram LinkedIn Tekstnet
 
 

Prorail

In de afgelopen jaren heeft Textcomponist zowel interne als externe communicatie voor ProRail gedaan. Ze schreef blogs voor het intranet op basis van interviews met managers en andere leidinggevenden binnen de organisatie. Andere voorbeelden zijn bijdragen voor het ProRail Magazine en een huis-aan-huiskrant voor de inwoners van Maarsbergen om hen te informeren over de ondertunneling van de N226.

Een aantal jaren was Petra de vaste eindredacteur voor de interne nieuwsbrief Opgelet.

Tijdens de interimwerkzaamheden in 2011 werkte Textcomponist als redacteur en tekstschrijver voor de afdeling Projecten van ProRail. In blogs en andere nieuwsberichten maakte ze de vertaalslag van technische informatie naar heldere stukken. Daarnaast redigeerde ze allerlei artikelen.

Thumbnail Psalter

Universiteitsbibliotheek Utrecht
Het Utrechts Psalter is het kroonjuweel uit de collectie van de Universiteitsbibliotheek Utrecht. Textcomponist schreef de tekst voor de folder over het psalter voor de tentoonstelling in het Catharijneconvent.

 
UU logo

Universiteit Utrecht
Sinds half juni 2015 werkt Textcomponist op interim basis als webredacteur voor de directie Marketing & Communicatie van de universiteit Utrecht. Even terug op een vertrouwde werkplek.

 
Loo van Eck thumbnail

Loo van Eck
Communicatiebureau Loo van Eck huurt sinds 2015 Textcomponist in voor het schrijven van commerciƫle teksten.

 
Flora Holland thumbnail

FloraHolland
Textcomponist is in mei 2015 ingehuurd door FloraHolland om de teksten voor hun nieuwe intranet te herschrijven en redigeren.

 
logo prorail thumbnail

Prorail
Sinds 2011 werkt Textcomponist voor ProRail. Eerst op interim basis voor de afdeling Projecten, daarna als freelancer voor verschillende onderdelen van deze organisatie.

 
Boekje Saalhof thumbnail

Wijngaard Saalhof
Vreemde vogels op de Saalhof. Dat werd de titel van een boekje dat Textcomponist in opdracht van Siem en Ada Loos van wijngaard Saalhof maakte.

 
logo Samenwerkingsverband Nationale Parken

NP Magazine
Petra was tot 2014 eindredacteur van het NP Magazine, het kwartaalblad van de Stichting Samenwerkingsverband Nationale Parken (SNP). In dit blad staat de bijzondere Nederlandse natuur in onze twintig nationale parken centraal.

 
Oostkrant dec 2014 thumbnail

Oostkrant
Samen met een groep enthousiaste vrijwilligers maakt Petra Davids (hoofdredacteur) de onafhankelijke wijkkrant van Utrecht-Oost: de Oostkrant.

 
Cover Reisburo Actueel thumbnail

Reisburo Actueel
Voor het reismagazine Reisburo Actueel maakte Petra eind 2012 een verslag van een vierdaagse reis door de eindeloze woestijn rondom Ouarzazate met als eindbestemming Marrakech.